Gallecs

Gallecs, un pulmó verd als vallesos

De les gairebé 734 Ha totals de Gallecs, més del 60% corresponen a Mollet i ocupen gairebé la meitat dels 11 km2 del terme municipal de Mollet. Les poc més de 285 Ha de Gallecs restants estan distribuïdes entre els municipis veïns. Gallecs és, doncs, el pulmó verd d’un espai metropolità densament poblat i amb una gran concentració de vies de comunicació. És per això, que l’àrea rural de Gallecs està protegida com a Espai d’Interès Natural (EIN) pels seus valors agrícoles, naturals i paisatgístics. Amb la finalitat de preservar-ne aquests valors, el seu territori es troba dins el Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN).

La major part de Gallecs es conrea amb agricultura ecològica: cereals provinents de la recuperació de blats antics, com l’espelta, la xeixa, el blat Montcada (originari del Vallès) i el blat persa; i productes d’horta, com la mongeta del ganxet, el cigró menut i hortalisses de temporada. 

Els camins, prats i boscos de Gallecs han esdevingut un important espai on poder gaudir de la natura, ja sigui a peu o en bicicleta. 

Agrobotiga de Gallecs

L’agrobotiga de Gallecs és un petit comerç de proximitat gestionat pels pagesos del territori, on s’hi poden trobar els productes ecològics de Gallecs i d’altres indrets, productes artesans i de la comarca.

Horari:

  • Divendres, de 17h a 20h.
  • Dissabtes, de 9h a 14h i de 17h a 20h.
  • Diumenges i festius, de 9h a 14h.